Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2021

Gösterim: 1182

Uygulama becerisine sahip nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlatılan “3+1 Eğitim Modeli” Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz ile değerlendirildi.

İşletmelerin ihtiyaç duydukları nitelikteki elemanları üniversiteyle birlikte yetiştirmeyi amaçlayan 3+1 eğitim modeli 2’inci yılında da hızla devam ediyor. Meslek yüksekokulu müdürlerimiz ile yapılan toplantılar neticesinde 3+1 Eğitim Model’inde gelinen süreçler değerlendirilmiştir. 3+1 modeli kapsamında eğitim gören 9 programda 400’e yakın öğrencimiz 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde işletmelere yerleştirmeleri tamamlanmıştır. Öğrencilerin son derece olumlu yaklaştığı 3+1 modele, kendilerinin sürekli gelişme potansiyelinde olduklarını belirtmişlerdir. Öğrencilerin işletmelerde mesleki beceri süreçleriyle ilgili danışman öğretim elemanları yüz yüze ziyaretler ve çevrimiçi görüşmeler yapmaktadırlar.

 

Üniversitemizin meslek yüksekokullarında geçen yıl hayata geçirilen bir dönem işletmelerde tam zamanlı uygulama modeli (3+1 Eğitim Modeli) üniversite - işdünyası işbirliğinin geliştirilmesine ve nitelikli işgücüne katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren üniversitemizdeki tüm önlisans programlarında 3+1 Eğitim Modeli’ne geçilmiştir.